Cari Berita Menarik Di sini!

Sunday, November 22, 2009

Tengkujuh di Pantai Timur & Kedah

Saya baru pulang dari bertugas di perairan Terengganu hari ini.
fuhhh memang tahun ni, tengkujuh yg melanda kawasan pantai timur Semenanjung Malaysia, Sabah Sarawak dan Kedah/Perlis...sungguh kuat.banjir pun dah melanda

Ombak setinggi satu ketika 4-4.5m. Melambung lambung kapal dibuatnye. Di atas kapal kami, chief cook dan anak anak buah dah kena seasickness....tup tup...medic pun skali kena seasick. aduhhhhhh parah dah masa tu hehe. Saya, nasib baik tak kena jugak...tapi pening pening tahap lalat tak tahu nak terbang ke mana dah....macam ayam berak kapur pun ada.

Dari tarikh kami keluar ke laut (16hb 11) hingga ke (21/11), kami hanya buat kerja selama 7jam sahaja..diulang..7 jam sahaja. Yang selebihnya...WOW(wait on weather). Penat kerja macam nih. Bila kita ke tengah laut....nawaitu, nak siapkan kerja kerana Allah Taala....lagi cepat siap lagiii baik..Cepat kami pulang bertemu sanak keluarga hehe.

Last last....management Petro ni pun decide nak tarik balik kapal....Demob terus. Fuhhh lega....lega dapat lepas dari bahana cuaca buruk dan tak perlu tanggung kos pengendalian kapal....sehari ratusan ribu RM tu woooo..boleh beli Merc ke BMW satu setiap hari...(kalau kasi kat aku lah duit tu)duitsetan

So Cerita banyak pun takmau....bak kata Wafi & Chan...kecah kecah lebey pun tarak guna.....hari Selasa malam....wa naik bas Maraliner, balik amik wife n anak wa 2 orang kat Kedah....26hb, gerak balik KKB...raya KKB kita tahun ni.love

Rindunye kat Aiman, Yana dan isteriku hehe ayang






1 comment:

  1. lenkali musim monsoon ni xyahla nk buat keje kat laut wehh

    ReplyDelete